Babor producten bestellen? Klik hier voor onze webshop

Bel voor een afspraak: 06 18642471


Heeft u last van pigmentvlekken?

Pigment wordt gemaakt door pigmentcellen. Deze cellen bevinden zich in de onderste laag van de opperhuid. Onder invloed van UV-straling (zon en zonnebank) neemt het aantal werkzame pigmentcellen en de aanmaak van pigment toe. Te veel UV-straling, irritatie van de huid of hormonale invloeden kunnen dit proces verstoren, waardoor het pigment zich ophoopt in de huid en pigmentvlekken ontstaan. Pigmentvlekken die in de bovenste huidlagen (opperhuid) liggen, zijn vaak het beste te behandelen.

Pigmentvlekjes kunnen ook ontstaan na wondjes, acne of rond operatielittekens. Deze vorm van pigmentatie wordt ook wel postinflammatoire hyperpigmentatie genoemd. Het ontstaan van dit pigment is het gevolg van een ontsteking. Ouderdomsvlekken (ook wel lentigo genoemd) zijn vaak wat groter, hebben een duidelijke rondere vorm en ontstaan meestal vanaf de middelbare leeftijd. De oorzaak voor het ontstaan van dergelijke pigmentvlekken is een overmatige blootstelling aan de zon. Je ziet ze dan ook vaak in het gezicht, op de handen en het decolleté.

DermaSu biedt verschillende behandeling aan voor pigmentvlekken Neem contact met ons op voor gratis intakegesprek. Vervolgens bekijken we welke behandeling (of welke combinaties daarvan) het beste resultaat zal geven.